Oxycutan tretman kisikom

Mikronizirano fino raspršivanje odabranih kozmetičkih pripravaka na očišćenu kožu, pod određenim nadtlakom molekularnog kisika, nije samo metoda, već najbolji prirodan i učinkovit profesionalni kozmetički postupak.

Nastao je na osnovi praktičnog iskustva i istraživanja kod pokusa ubrzanog cijeljenja rana, pri revitalizaciji kože, dermoabraziji, kod estetskih ili drugih operacija ili jakih oštećenja kože. Pokazalo se da pri tome važnu ulogu igra molekularni kisik.
Kozmetologija je to svojstvo iskoristila. Metodu raspršivanja molekularnog kisika nadogradila je tako da je u mlaz kisika, umjesto lijekova, dodala izabrane mikronizirane kozmetičke pripravke. Tako je iskoristila veliku difuzijsku sposobnost molekularnog kisika da poveća protok prehrambenih tvari u najugroženiji i najslabije prokrvljeni dio kože, a to je epidermis.

Aknastoj i nečistoj koži kod otklanjanja pravih uzroka pomaže upravo kisik svojim antibakterijskim djelovanjem. Poznato je da je kisik otrovan za anaerobne organizme koji u koži uzrokuju upale i infekcije. Tako utječe na brzu normalizaciju stanja.

Kod difuzije čestice u kožu, vrlo je značajna veličina čestice koju raspršujemo na kožu. Oxycutan je specijalni raspršivač koji raspršuje pripravke na čestice manje od 3 mikrona, znači dovoljno male da prođu kroz epidermalni sloj kože.

Dobre rezultate postižemo već kod pojedinačnih, a odlične kod višekratnih aplikacija u određenom vremenskom razdoblju (najmanje 1 - 3 tjedna, pa do 6 - 8 tjedana) ovisno i o kozmetičkim pripravcima koje uz to upotrebljavamo. Oxycutan metodu po recepturi prof. Von Ardenne možemo koristiti u kombinaciji s drugim aparatima ili preparatima koji djeluju na čvrstoću i čistoću kože.

  • brands
  • brands
  • brands
  • brands
  • brands